Pressmeddelande Lund 170319

 

Watersprint stärker ledningen med Pete Andersen som ny VD 

Styrelsen för Watersprint AB har utsett Pete Andersen som ny VD för bolaget och han tillträder tjänsten den 4 maj 2017.

”Det skall bli underbart att äntligen få arbeta med en produkt som faktiskt alla behöver varje dag – och som dessutom är skillnad mellan liv och död för drygt en tredjedel av jordens befolkning”, säger Pete Andersen som imponeras av den effektiva och helt miljövänliga produkten.

Watersprint är ett ungt innovativt företag i Lund som renar vatten från bakterier, virus och protozoer. Tekniken är baserad på den blå LED-teknologin som 2014 fick nobelpriset i fysik.

Våra produkter renar redan idag dricks- och duschvatten i några hundratal installationer i Sverige och internationellt.

 Den nya tekniken möjliggör helt nya och banbrytande produkter för vattenrening som ligger i framkant både ur ett teknik- och miljömässigt perspektiv. Företaget har spetskompetens inom vatten, hälsa, nanoteknik samt IT och telekom. Vi utvecklar och skapar produkter för ett hållbart samhälle, detta görs på ett miljömässigt och energieffektivt sätt. Användningen av UV-LED med nanoteknologi är skräddarsydd av Watersprint för att avdöda bakterier, virus samt protozoer i dricks- och duschvattnet.

Behovet av tjänligt dricksvatten är en aktuell fråga och behovet är enormt internationellt men stort och viktigt även i Sverige för såväl kommunalt vatten som för privata vattenbrunnar. Watersprint kan leverera en lösning som är miljövänlig och energisnål vilket passar väl in i det uthålliga klimat och miljöanpassade kraven.

Pete’s erfarenhet av internationellt säljarbete på ledningsnivå och med erfarenheter inom bland annat medical device- och rekryteringsbranschen blir ett viktigt komplement för Watersprint i en fas då företagets produkter börjar ta marknadsandelar.

”Med Pete som VD får Watersprint en mycket erfaret ledare som kommer ta Watersprint till nästa steg i utvecklingen mot en kraftigt expanderad försäljning och marknad får våra produkter”, säger Per Eriksson, Styrelseordförande på Watersprint.

Vid frågor eller ytterligare information kontakta styrelseordförande Watersprint:

Per Eriksson, mobil: +46 70 824 71 06